CARTA

Βρες τον Εικαστικό Ψυχοθεραπευτή στην περιοχή σου!

Βρες τον εικαστικό θεραπευτή / ψυχοθεραπευτή της περιοχής σου, και επικοινώνησε μαζί του!

 

 

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!

Λάρνακα

Θεοδοσία Χατζηθεκλή

Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια
https://www.carta-ngo.org/wp-content/uploads/2022/09/Theodosia-Hadjithekli.png

Θεοδοσία Χατζηθεκλή

Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια
Η Θεοδοσία Χατζηθεκλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα της Κύπρου. Είναι ζωγράφος και Eικαστική Θεραπεύτρια. Σπούδασε ΒΑ Fine Arts: Painting & Printmaking στη Σχολή Καλών Τεχνών της Γλασκώβης στη Σκωτία, συμμετέχωντας παράλληλα σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών για έξι μήνες στο Massachusetts College of Art & Design στην Βοστώνη των Η.Π.Α. Συνέχισε τις σπουδές της σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο στην Εικαστική Θεραπεία (ΜΑ Art Therapy) στο Πανεπιστήμιο Hertfordshire στο Hatfield του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε με Άριστα. Έχει εργαστεί εθελοντικά κατά την διάρκεια των Προπτυχιακών Σπουδών της στο πρόγραμμα “Aspire” στη Γλασκώβη, παρέχοντας βοήθεια σε εργαστήριο εικαστικών τεχνών για ενήλικες με μαθησιακές δυσκολίες. Συνέχισε τη δράση της στη Βοστώνη, ως βοηθός σε σχολεία με μαθητές μικτών ικανοτήτων. Κατά την πρακτική της στο πρώτο έτος των Μεταπτυχιακών της Σπουδών υπήρξε μέλος της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής οργάνωσης μέριμνας για παιδιά “Place2Be” και παρείχε υποστήριξη σε μαθητές μέσω ατομικών συνεδριών για βελτίωση της συναισθηματικής ευημερίας τους, των οικογενειών, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού σε Δημοτικά Σχολεία του Λονδίνου. Στην διάρκεια του δεύτερου έτους του Μεταπτυχιακού της, δούλεψε στην Ομάδα Υποστήριξης Ασθενών και Συγγενών του Ογκολογικού Νοσοκομείου Ανακουφιστικής Φροντίδας “Marie Curie” στο Hampstead του Λονδίνου, προσφέροντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε ασθενείς με καρκίνο. Οι συνεδρίες αφορούσαν ασθενείς που ακολουθούσαν θεραπείες ή που νοσηλεύονταν στα τελευταία στάδια της ασθένειας. Μέρος της πρακτικής αποτελούσε η συμμετοχή σε εβδομαδιαίες συνεδριάσεις της διεπιστημονικής ομάδας στην οποία εργαζόταν για αναφορά και διασφάλιση της προόδου των μαθητών/ασθενών όπως επίσης και η εβδομαδιαία κλινική παρακολούθηση της ίδιας για παροχή εποπτίας και υποστήριξης. Τον τελευταίο χρόνο ζει και εργάζεται στη Λάρνακα. Είναι εγγεγραμένη Εικαστική Θεραπεύτρια και πρόεδρος του Σωματείου Εικαστικών Θεραπευτών και Φίλων στη Κύπρο. Το καλοκαίρι του 2020 δημιούργησε το Κέντρο Εικαστικής Θεραπείας «Αέλιος» που αποτελεί ένα καινούριο, πρότυπο χώρο ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας στη Λάρνακα. Σκοπός της είναι η χρήση της Τέχνης ψυχοθεραπευτικά, σ'ένα ταξίδι όπου ενθαρρύνεται η δημιουργικότητα και η συναισθηματική έκφραση.

Λεμεσός

Γεωργία Μιχάηλ

Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια
https://www.carta-ngo.org/wp-content/uploads/2022/09/Georgia-Michael-1.png

Γεωργία Μιχάηλ

Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια
Η Γεωργία Μιχαήλ σπούδασε Καλών Τεχνών στο De MontfortUniversity στο Leicester. Έπειτα αφοσιώθηκε στις Μεταπτυχιακές σπουδές της στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία στο University of Hertfordshire. Η Γεωργία εργάστηκε ως Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια παρέχοντας υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ομάδες/ατομικές συνεδρίες για παιδιά σε πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον οργανισμό Carefree Kids London. ETO Carefree kids εκπαιδευτικε και εφάρμοσε το Play and Art Therapy στην κλινική της πρακτική. Ως επί του παρόντος η Γεωργία εργάζεται ιδιωτικά στην Λεμεσό στο Κολόσσι με ενήλικες και παιδιά. Παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας για άτομα που αντιμετωπίζουν: Θλίψη ή/και απώλεια, Άγχος/κρίσεις πανικού, Αυτισμό, ΔΕΠΥ, Σύνδρομο Down, Θύματα εκφοβισμού, Μαθησιακές δυσκολίες και/ή υπερκινητικότητα, Δυσκολίες στο σπίτι ή/και στο σχολείο, Χαμηλή αυτοεκτίμηση/αυτοπεποίθηση και άλλα. Η Γεωργία Μιχαήλ είναι καταρτισμένη επαγγελματίας ως: επόπτρια απο το σύνδεσμο Εικαστικών Θεραπευτών Αγγλίας (ΒΑΑΤ), στην χρήση των τεχνών στην εργασία με παιδιά και οικογένειες απο το NHS London, στην Οικογενειακή Εικαστική Θεραπεία στο Κέντρο Τέχνης & Ψυχοθεραπείας Αθήνας, στην Διαταραχή Αυτιστικού φάσματος στο Πανεπιστήμιο του Κεντ, στην Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) στο King's College του Λονδίνου, στο COVID-19: Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες, Mindfulness for Wellbeing and Peak Performance στο Monash University, στην Εικαστική Θεραπεία σε ομάδες παιδιών (BAAT), Skills for Practice in Education Working Assessment Skills in Education (BAAT), Skills for Practice in Education Working Safeguarding in Art Therapy (BAAT).

Λευκωσία

Ελένη Πετρίδου

Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια
https://www.carta-ngo.org/wp-content/uploads/2022/10/Eleni-Petridou-II.jpg

Ελένη Πετρίδου

Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια
H Ελένη Πετρίδου Μπουρίτη, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία (MSc Art Psychotherapy) από το Queen Margaret University του Εδιμβούγου 2020. Απέκτησε πτυχίο και μεταπτυχιακό στις Καλές Τέχνες & Εκπαίδευση (BA |MA Fine Arts & Arts Education) από τη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών το 2018. Είναι εγγεγραμμένη εικαστική ψυχοθεραπεύτρια στο CARTA (Σωματείο Εικαστικών Θεραπευτών και Φίλων Κύπρου), όπου και ακολουθεί τα πρωτόκολλα και τους κώδικες πρακτικής του επαγγέλματος βάση της EFAT (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θεραπείας Τέχνης). Ως εκπαιδευόμενη εικαστική θεραπεύτρια στα πλαίσια της κλινικής της άσκησης εργάστηκε στο τομέα ψυχικής υγείας τόσο σε εκπαιδευτικά όσο και σε κλινικά περιβάλλοντα του Εδιμβούργου. Τα κύρια καθήκοντα της συμπεριελάμβαναν διεξαγωγή συνεδριών και συζητήσεις σε διεπιστημονικές ομάδες σε σχολεία με εφήβους και σε νοσοκομείο οξείας ενδονοσοκομιακής ψυχιατρικής νοσηλείας με ενήλικες (Acute Adult Admission at Royal Edinburgh Hospital). Στο παρελθόν σχεδίασε και υλοποίησε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης σε ειδικά σχολεία και διάφορους κοινωνικούς φορείς όπως στο πρόγραμμα στήριξης εξαρτημένων ατόμων του ΚΕΘΕΑ Αθήνας, Σχολή Κωφών Αθήνας, καθώς και στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού με οροθετικούς κρατούμενους. Παράλληλα με την επαγγελματική της πορεία έχει παρακολουθήσει ημερίδες, συνέδρια και μετεκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με mentalization τη διαφύλαξη παιδιών και ενηλίκων «Safeguarding children and adults protection training’, φροντίδα και συμπεριφορά για άτομα με άνοια, Benenzon Music Therapy Level I. Στην παρούσα φάση, εργάζεται σε οίκο ευγηρίας (Άγιος Νεκτάριος Λευκωσίας) και επικεντρώνεται σε περιπτώσεις νευρο-εκφυλιστικών νόσων (Alzheimer και μορφές άνοιας. Επίσης παρέχει αξιολογήσεις και θεραπευτικές συνεδρίες σε άτομα με νευροαναπτυξιακές διαταραχές ιδιωτικά και σε κέντρα ημέρας, οργανισμούς (Άγιος Στέφανος Λεμεσός). Τέλος, σχεδιάζει ψυχοεκαπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα σε χώρους πολιτισμού (Θεατρικό Μουσείο Λεμεσού και Λεβέντειος Πινακοθήκη) αλλά και τοπικές εκδηλώσεις με σκοπό την αύξηση της ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας μέσω εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων / φεστιβάλ.

Χρυστάλλα Καμένου

Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

Χρυστάλλα Καμένου

Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια
Η Χρίστα Καμένου είναι εικαστική ψυχοθεραπεύτρια και εργαζεται στη Κύπρο από το 2008. Διατηρεί το δικό της γραφείο όπου γίνονται ατομικές συνεδριάσεις με θέματα που απασχολούν κυρίως τη γενικότερη ανάγκη εξερεύνησης του εαυτού με δημιουργικό τρόπο, την αυτοπεποίθηση, το χρονιο άγχος και κρισεις πανικου, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τις τραυματικές εμπειρίες, τη διαχείριση συμπεριφορών, αυτισμο και προβλήματα ψυχικής υγείας όπως κατάθλιψη, μετατραυματικο και αναπτυξιακό τραύμα. Εργαζεται με παιδιά από 6 ετών, έφηβους και ενηλικες. Είναι κλινική εποπτρια και θεραπεύτρια δυαδικής σχέσης. Είναι μέλος του European Federation of Art Therapists EFAT και του Σωματείου Εικαστικών θεραπευτών και Φίλων Κύπρου. Της έχει απονεμηθεί το μεταπτυχιακό (MSc) στην Εικαστική Θεραπεία από το Queen Margaret University, Edinburgh το 2007 και το πτυχίο (BA) στη Ψυχολογία από το Indiana University of Pennsylvania το 2004. Παρακολουθεί σε σταθερή βάση σεμινάρια και εργαστήρια στα πλαίσια της συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης της (CPD courses.) και οργανώνει και παραδίδει ομαδικά βιωματικά εργαστήρια με στόχο την εισαγωγή της εικαστικής θεραπείας στο κοινό. Μιλάει άπταιστα ελληνικά και αγγλικά. Διεύθυνση γραφειου: Αρχ. Μακαρίου 68Α Νήσου, Λευκωσία

Μυρτώ Σαββίδου

Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια
https://www.carta-ngo.org/wp-content/uploads/2022/10/Capture-3-e1665822228711.png

Μυρτώ Σαββίδου

Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια
Η Μυρτώ Σαββίδου έχει πτυχίο στο Σύγχρονο Σχεδιασμό Κοσμημάτων από το Middlesex University London. Αργότερα, πήρε το μεταπτυχιακό της στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία από το Goldsmiths University London. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ως εκπαιδευόμενη, απέκτησε εμπειρία στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία, κατά την πρακτική της σε δύο διαφορετικά ιδρύματα για την Εθνική Φροντίδα Υγείας (NHS). Η πρώτη της τοποθέτηση ήταν σε ομάδα κοινοτικής θεραπείας για ενήλικες με μαθησιακές δυσκολίες όπου προσέφερε συνεδρίες εικαστικής ψυχοθεραπείας τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό. Ο κύριος στόχος της ως ήταν να βοηθήσει τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες να κατανοήσουν καλύτερα τα συναισθήματά τους και να αναπτύξουν τον τρόπο σκέψης τους. Η δεύτερη τοποθέτησή της ήταν στο Great Ormond Street Hospital (GOSH) και συγκεκριμένα στην πτέρυγα Ρευματολογίας, Δερματολογίας, Λοιμώξεων και διαταραχών ανοσολογίας. Διοργάνωνε συνεδρίες ατομικής, οικογενειακής, ομαδικής και δυαδικής (γονιός/φροντιστής και παιδί) θεραπείας με βρέφη και εφήβους, οι οποίοι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, είτε αυτές είναι σωματικές ή ψυχικές. Αυτή τη στιγμή η Μυρτώ συνεργάζεται με το Resilient Lives Center for social and emotional health μαζί με μια διεπιστημονική ομάδα όπου βλέπει παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Μέχρι τώρα έχει αποκτήσει εμπειρία με άτομα που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές, κατάθλιψη, ψυχαναγκαστική διαταραχή, χαμηλή αυτοπεποίθηση, φοβία, θυμό, αυτισμό και μαθησιακές δυσκολίες. Η Μυρτώ Σαββίδου είναι εγγεγραμμένη και μέλος με το BAAT (British Association of Art Therapy) Αγγλίας και στο Σωματείο Εικαστικών Θεραπευτών και Φίλων Κύπρου.

Γιάγκος Παναγιώτου

Εικαστικός Ψυχοθεραπευτής

Γιάγκος Παναγιώτου

Εικαστικός Ψυχοθεραπευτής
image

Σημασία αναγνώρισης του εικαστικού θεραπευτή

Ο Εικαστικός Θεραπευτής είναι επαγγελματίας Ψυχοθεραπευτής. Είναι επαγγελματίας του χώρου της Ψυχικής Υγείας – σημαίνει πως έχει την απαραίτητη ψυχοθεραπευτική Εκπαιδευση. Αυτο σημαίνει:

 • Κατοχή Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών, διαπιστευμένο σε διεθνές επίπεδο.
 • Εκπαίδευση στις διαδικασίες της Τέχνης και στη θεραπευτική πρακτική.
 • Εκπαίδευση με γνώμονα τα ηθικά πρότυπα και τα πεδία της πρακτικής μέσα από τη θεωρία αλλά και μέσα από την προσωπική ψυχοθεραπεία και την επαγγελματική εποπτεία που εγγυάται την ασφαλή δυνατότητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις του επαγγέλματος.
 • Ελίνα Σουγλίδου

  Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια
  https://www.carta-ngo.org/wp-content/uploads/2022/10/Elina-Souglidou.png

  Ελίνα Σουγλίδου

  Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια
  Η Ελίνα έχει σπουδάσει ΒΑ Fine Art στο University of Plymouth το 2013, ενώ το 2015 απέκτησε το μεταπτυχιακό της τίτλο MA Art Therapy από το University of Hertfordshire. Παράλληλα, ολοκλήρωσε την εκπαιδευτική της άσκηση με ενήλικες στο νοσοκομείο Beacon Rehabiliation Services στο St. Albans και εφήβους στο Γυμνάσιο Hertswood Academy στο Borehamwood. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εφαρμογή της εικαστικής ψυχοθεραπείας στο εκπαιδευτικό σύστημα ("BAAT Assessment skills in Education"), τεχνικές χαλάρωσρης "De-Stress with Qigong Therapy", τεχνικές μη-βίαιης επικοινωνίας ("Non-violent communication workshop") και διαφύλαξη παιδιών ("Safeguarding children training"). Το εθελοντικό της έργο συμπεριλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών ως εικαστική ψυχοθεραπέυτρια και καθοδηγήτρια δημιουργικής απασχόλησης σε διάφορους κοινωνικούς φορείς όπως το Πρόγραμμα Στήριξης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες "Ίδρυμα Έλικας", "The D.O.V.E. Project" και "Active for life" στο Plymouth και στο "Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό Λευκωσίας". Το αντικείμενο του έργου της περιλαμβάνει μεταξύ άλων, διαχείρηση άγχους και θυμού, κατάθλιψη, έλλειψη αυτοπεποίθησης και αισθητηριακή ανάπτυξη με εμπειρία κυρίως σε άτομα στο φάσμα του αυτισμού, νοητική αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες. Από το 2016, εργάζεται ως εικαστική θεραπεύτρια στον Σύνδεσμο Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία (ΣΕΑΝΑ).

  Μαρίνα Ιωάννου

  Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια
  https://www.carta-ngo.org/wp-content/uploads/2022/10/Capture-2.png

  Μαρίνα Ιωάννου

  Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια
  Η κ. Ιωάννου κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών με ειδίκευση στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία (MA Art Psychotherapy) από το Goldsmiths University of London 2014. Είναι κάτοχος πτυχίου Καλών Τεχνών από το University for the Creative Arts του Ηνωμένου Βασιλείου 2009. H επιλογή της να σταδιοδρομήσει ως εικαστική ψυχοθεραπεύτρια προέκυψε από την επιθυμία της να βοηθά τον συνάνθρωπό της με δημιουργικό τρόπο προκειμένου δύσκολα συναισθήματα να βρίσκουν έκφραση μέσω της δημιουργικής διαδικασίας. Πριν ξεκινήσει την επίσημη εκπαίδευσή της στο συγκεκριμένο πεδίο ψυχοθεραπείας, της δόθηκε η σπάνια ευκαιρία να δουλέψει στο πλάι της διαπρεπούς εικαστικής ψυχοθεραπεύτριας Britta Von Zweigbergk, στο νοσοκομείο Little Brook Hospital στο Dartford. Παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς και βοηθούσε την Britta στις ανοικτές ομάδες εικαστικής ψυχοθεραπείας και δούλεψε με ιδιαίτερα επιβαρυμένους ασθενείς. Καθημερινά επισκεπτόταν διαφορετικούς θαλάμους όπου στήριζε ψυχολογικά ηλικιωμένους ασθενείς με άνοια και βαριά κατάθλιψη μέσω της δημιουργικής διαδικασίας και των συζητήσεων μαζί τους. Το 2011 ξεκίνησε επίσημα πλέον την εκπαίδευσή της στην εικαστική ψυχοθεραπεία. Στα πλαίσια της κλινικής της άσκησης δούλεψε στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για Παιδιά και Εφήβους (Child and Adolescent Mental Health Services, Central and North West London NHS Foundation Trust) και σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα του Λονδίνου. Εργάστηκε κατά κύριο λόγο με παιδιά και εφήβους με περίπλοκες ψυχολογικές ανάγκες, τα οποία παρουσίαζαν ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών: εστιάζοντας στις προκλητικές συμπεριφορές, στη διαχείριση του ψυχικού τραύματος, της απώλειας, του πένθους και των διατροφικών διαταραχών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Μετά το τέλος της ειδίκευσης της έμεινε και εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ως Κλινική Λειτουργός / Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια μέχρι τον Ιανουάριο 2018. Εργάστηκε στη Δημόσια Υπηρεσία Υγείας (National Health Service, NHS) και στον ιδιωτικό φορέα Cambian Group, όπου υπήρξε μέλος της διεπιστημονικής ομάδας στην εξειδικευμένη υπηρεσία CSA Shrewsbury που μεριμνά για παιδιά επιζώντες σεξουαλικής κακοποίησης. Μετέπειτα, εργάστηκε και στη Γερμανία όπου συντόνιζε ομάδες αλληλοβοήθειας και υποστήριξης για μέλη της παροικιακής κοινότητας. Τα τελευταία 4 χρόνια εργάζεται στην Κύπρο ως ιδιώτης Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια στο γραφείο της και σε συνεργασία με διάφορα κέντρα και δομές στη Λευκωσία, Λεμεσό και Περιστερώνα. Προσφέρει εξειδικευμένη θεραπευτική παρέμβαση σε νεαρά άτομα, ενήλικους και ηλικιωμένους. Οι θεραπευτικές παρεμβάσεις είναι εξατομικευμένες στις ανάγκες του κάθε ατόμου για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα ψυχολογικών προβλημάτων. Η κ. Ιωάννου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει πολυάριθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια και να έρθει σε επαφή με επαγγελματίες ποικίλων ειδικοτήτων, όπου τη βοήθησε να επεκτείνει τη θεωρητική της γνώση και επηρέασε σημαντικά την προσωπική της έρευνα σχετικά με τις διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, τις οποίες προσαρμόζει στο πεδίο της εικαστικής ψυχοθεραπείας. Εν κατακλείδι, η εμπειρία που απέκτησε σε διαφορετικά πλαίσια τη βοήθησε όχι μόνο να ωριμάσει ερευνητικά αλλά την έκανε πιο συμπονετική και ευέλικτη, διατηρώντας αμείωτη την αφοσίωσή της στο πεδίο που επέλεξε να υπηρετά.

  Σαβίνα Ιωάννου

  Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

  Σαβίνα Ιωάννου

  Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια
  Η Σαβίνα είναι Εγγεγραμμένη Ψυχοθεραπεύτρια (Q) με το CRPO (College of Registered Psychotherapists of Ontario) Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια και Εικαστικός. Έχει λάβει πτυχίο Καλών Τεχνών στο Σχέδιο & Ζωγραφική από το OCAD U (Ontario College of Art and Design University, 2013) και πτυχίο μεταπτυχιακού επιπέδου στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία από το TATI (Toronto Art Therapy Institute, 2021). Από το 2015, η Σαβίνα έχει προσφέρει υπηρεσίες Art Therapy σε παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, που πλήττονται από οικογενειακή ή/και πολιτική βία, νέοι που αντιμετωπίζουν οξείες συμπεριφορικές, συναισθηματικές και/ή γνωστικές προκλήσεις ή/και κινδυνεύουν να βλάψουν τον εαυτό τους ή τους άλλους, περιθωριοποιημένες και χαμηλού εισοδήματος γυναίκες σε μια γυναικεία οργάνωση/καταφύγιο, περιθωριοποιημένοι άνδρες με εθισμούς, ηλικιωμένοι σε μακροχρόνια φροντίδα, με άνοια, μετά από εγκεφαλικό και/ή με σωματική αναπηρία, άτομα που ανήκουν σε κέντρο παρηγορητικής φροντίδας με ασθένειες που περιορίζουν τη ζωή, παιδιά, νέοι και ενήλικες πρόσφατα πενθούντα, και άτομα που περνούν από μεταβάσεις ζωής λόγω της πανδημίας COVID-19. Τον Ιανουάριο του 2021, η Σαβίνα ίδρυσε το κέντρο εικαστικής ψυχοθεραπείας «Balanced Circle Art Therapy» εν μέσω της πανδημίας COVID-19, προσφέροντας μία διαδικτυακή πλατφόρμα κοινωνικής υποστήριξης μέσω τις υπηρεσίες ομαδικής εικαστικής ψυχοθεραπείας για ενήλικες σε ένα περιβάλλον «Open Studio». Αυτή ήταν μια περίοδος θλίψης της κοινότητας όπου τα άτομα αναζητούσαν σύνδεση και συναισθηματική έκφραση. Η Σαβίνα προσφέρει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες εν βίος και διαδικτιακα χρησιμοποιώντας τις εκφραστικές τέχνες (τέχνη, κίνηση, ήχος, ποίηση, sandtray) μέσα από αισθητηριακές, αφηγηματικές, ενσυνείδητες και οικολογικές προσεγγίσεις, ενημερωμένη για το τραύμα και τις επιπτώσεις των τραυματικών εμπειριών στον εγκέφαλο και στο σώμα. Ειδικεύεται σε: ● Τραύμα ● Κατάθλιψη ● Ανησυχία ● Πένθος/ Θλίψη και απώλεια ● Μεταβάσεις Ζωής ● Στρες ● Δημιουργικά μπλοκ ● Burnout ● Προσωπική ανάπτυξη ● Αυτοφροντίδα ● Αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση ● Μετά Εγκεφαλικό και Άνοια ● Ανακουφιστική Φροντίδα Η Σαβίνα είναι επαγγελματικό μέλος του Canadian Art Therapy Association (CATA), του Ontario Art Therapy Association (OATA) και το Σωματείο Εικαστικών Θεραπευτών και Φίλων Κύπρου (CARTA).

  Βασιλική (Βαλού) Παπαχριστοδούλου

  Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια

  Βασιλική (Βαλού) Παπαχριστοδούλου

  Εικαστική Ψυχοθεραπεύτρια
  I AM VALOY PAPAXRISTODOULOU and currently living in between the island of Cyprus and Spain. I strongly believe that I bring an extremely multi-faceted perspective into every endeavor I'm involved in through my specific creative eye. At the moment I'm mostly focusing on art psychotherapy and yoga, areas that feel more comfortable and inspiring to me. Born and raised in Cyprus, my impulse to travel and my love for the arts and the romance of the Spanish language, leaded me to move to Granada when finishing high school. Graduated in Fine Arts from the University of Granada, I realised I was drawn into the mental health field in relation to the arts during the very first years of my Bachelor Degree. My passion for contributing to this profession has only grown over the years. Strongly oriented towards the relationship between art and psychology and passionate about serving humans, Ι graduated from the three-year Master Degree in Art Psychotherapy (Relational Psychonanalysis Psychodynamic Approach) at Metàfora Centre d'Estudis in Barcelona. From Barcelona I made my way to Bilbao, the Basque Country, where as part of the Master I did a two-year clinical placement Internship in a Shelter for Minors separated from their natural socio-family context. My Internship has shown me that art psychotherapy can improve emotional regulation, reduce stress and anxiety, enhance self-expression and promote self-esteem in minors. Furthermore, as part of my lifestyle I have added yoga into my life the past six years, thing that made me see yoga and the arts as wonderfully complementary therapeutic disciplines, rich in creativity, rooted in self-expression. During my Bachelor Degree, I completed a 500HR YTT certified by World Yoga Alliance, which strengthened even more this belief. I also completed an online 150HR Yoga Philosophy and Psychology Training, a transformative experience which gave me in-depth knowledge of the theoretical yogic tools. I speak native Greek and Spanish, also fluent English, with some basic knowledge of French. I'm excited to continue contributing to the profession of art psychotherapy and I'm always looking for new ways to learn and expand. My Master offered me unique communication skills and an extensive experience working with other colleagues; to assist with dedication, to understand patients needs, to tell stories, while ensuring a smooth workflow and productivity. I consider myself as highly asthetic and creative. Energetic and detail-oriented with an impulse to always bring forth a positive attitude full of rich ideas.